Wie is ForensiCare?

ForensiCare is in 2015 opgericht door Joost Richards. Hij heeft Forensische Psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en is vervolgens werkzaam geweest binnen het forensisch werkveld als gedragsdeskundige (GZ-psycholoog) bij onder andere het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

ForensiCare is geboren omdat ik tijdens mijn werkzaamheden als gedragsdeskundige merkte dat er binnen het forensisch kader veel kennis aanwezig is, maar dat dit weinig wordt gedeeld met andere disciplines. De expertise lijkt letterlijk ommuurd te zijn en de weg naar buiten (of binnen) wordt moeilijk gevonden. Deze constatering en mijn karakter – enthousiasmerend, ondernemend, communicatief sterk – waren de basis om te starten met ForensiCare. Mijn droom is om met ForensiCare een netwerk van forensische deskundigen op te zetten, welke vervolgens ‘op maat’ ingezet kunnen worden zodat cliënten en professionals de best passende begeleiding krijgen.

Tijdens het opstarten van ForensiCare ben ik voortdurend met deskundigen in overleg om te bekijken welke bijdrage zij kunnen leveren aan de wereld buiten het forensisch kader. Heeft u ook een goed idee, maar vindt u het lastig om dit te concretiseren? Wilt u gewoon eens overleggen of ForensiCare iets voor u kan betekenen? Of heeft u behoefte aan een van onze diensten? Neem dan contact met mij op via joost.richards@forensicare.nl