Training gedragsstoornissen

Heeft een kind van 7 jaar, dat een limonadeglas tegen de muur gooit, een gedragsprobleem? Of noemen we dat een gedragsstoornis? Of is het een vaak voorkomende driftbui? Het onderscheiden en juist onderkennen van problemen bij kinderen is lastig, vooral omdat het gedrag van kinderen altijd in relatie staat tot hun omgeving. De interactie is tussen kind en de omgeving is essentieel voor het voortbestaan of verdwijnen van gedragsproblemen. In de training gedragsstoornissen maken deelnemers kennis met de interactiewijzer (Verstegen en Lodewijks) en leren de interactie tussen kind en omgeving te analyseren. Ook het herkennen en op waarde schatten van gedragsproblemen en de basistechnieken van interventies op gedragsproblemen komen in deze training aan de orde.

Deelnemers:

Jeugdzorgwerkers, orthopedagogen, pedagogisch medewerkers, gezinsbegeleiders, gezinscoaches, gedragsdeskundigen, maatschappelijk werkers, raadsonderzoekers etc.

Duur:

De training gedragsstoornissen duurt drie dagdelen.

Niveau deelnemers:

Minimaal HBO werk en denkniveau

Accreditatie:

Accreditatie wordt aangevraagd voor de bekende beroepsgroepen (SKJ/NIP/NVO)

Locatie:

Onze trainingen worden zowel in-company als op een externe locatie gegeven.

Kosten:

De kosten van onze trainingen worden altijd in overleg met de opdrachtgever opgesteld.
Voor een groep van 10 medewerkers incompany is het richtbedrag ongeveer € 2.400,00 euro (excl 21% BTW) voor drie dagdelen.