De deskundigen van ForensiCare

ForensiCare werkt samen met een groep van (forensisch) deskundigen. Zo kunnen we ieders expertise zo goed mogelijk inzetten. Hieronder vindt u een selectie van de deskundigen waar ForensiCare mee samenwerkt.

Coen Metze LinkedIn - Coen MetzeDeze deskundige is CRKBO geregistreerd

Coen werkt als freelance GZ-psycholoog vanuit Metze&Co. Coen heeft ruime ervaring met (forensische) diagnostiek en behandeling en is als zodanig actief als supervisor voor de GZ-opleiding en de opleiding tot pro-Justitia rapporteur. Coen is geregistreerd in het Nederlands Register van Gerechtelijk Deskundigen (NRGD) binnen het specialisme strafrecht voor jeugd. Naast zijn werk als clinicus is hij hoofddocent bij de RINO en het RCSW en wordt hij veel betrokken bij het ontwikkelen van onderwijsmodules, workshops en trainingen.

Kimberly Gladdines LinkedIn - Kimberly Gladdines

Kimberly werkt als GZ-psycholoog/regiebehandelaar bij Koraal – Gastenhof. Voordat Kimberly bij Koraal ging werken is ze tien jaar werkzaam geweest als gedragswetenschapper binnen de Justitiële- en Gesloten Jeugdzorg (Via Jeugd). Ze werkt graag op een pragmatische, spontane en directe manier. Kimberly maakt eerst contact om vervolgens samen te kijken naar wat er nodig is, goed te kijken wat nu de daadwerkelijk problemen zijn en op zoek te gaan naar de meest passende oplossing.

Xander Boelens LinkedIn - Xander BoelensDeze deskundige is CRKBO geregistreerd

Xander werkt als GZ-psycholoog (GIOS) binnen Vincent van Gogh Verslavingszorg met volwassenen. Voorheen heeft Xander tien jaar gewerkt binnen de Justitiële Jeugdzorg (JJI Via Het Keerpunt), Gesloten Jeugdzorg (Via Icarus) en tijdelijk als procesmanager Jeugd binnen een Zuid-Limburgse gemeente in het kader van de transitie en transformatie. Naast zijn huidige werkzaamheden is Xander werkzaam als docent en hoofddocent binnen RINO Zuid. Xander houdt van uitdagingen bij zowel de cliënten als binnen organisaties. Het gezamenlijk, intensief en stapsgewijs toewerken naar een beter resultaat geeft een grote voldoening. De diversiteit aan werkzaamheden, zoals de behandeling van cliënten, advisering, ondersteuning, het doceren en aansturing van teams, maken elke (werk)dag gevarieerd en uitdagend.

Julia Visser

Julia werkt als gedragswetenschapper voor Via Jeugd binnen de gesloten jeugdzorg (Via Icarus) en justitiële jeugdzorg (Kleinschalige Voorziening). Zij heeft voor haar carrière in de jeugdzorg klinische- en onderzoekservaring opgedaan met volwassenen binnen het Penitentiair Psychiatrisch Centrum van PI Vught en de Forensisch Psychiatrische Afdelingen van CFPZ Radix (Mondriaan). Julia is een gedreven en nieuwsgierige forensisch psychologe, die graag vanuit een positieve en open benadering tóch de samenwerking probeert te zoeken met cliënten, ondanks de veelal gedwongen kaders binnen het forensisch werkveld.

Joost Richards 

Joost (GZ-psycholoog) is eigenaar van ForensiCare en werkt als zelfstandige in het veld van de justitiële en (gesloten) Deze deskundige is CRKBO geregistreerdjeugdzorg. Hij is met name geïnteresseerd in interactiepatronen binnen dwang-en-drang kaders en de manier waarop hulpverleners gebruik maken van dat kader in combinatie met hun eigen persoonlijkheidsstijl. Joost is gastdocent bij RINO, supervisor diagnostiek voor de GZ-opleiding en hij verricht pro-Justitia onderzoek. Joost is geregistreerd in het Nederlands Register van Gerechtelijk Deskundigen (NRGD) binnen het specialisme strafrecht voor jeugd. Zijn doel is om met ForensiCare niet alleen kennis over te brengen over ‘de cliënt’, maar juist de hulpverlener te laten stilstaan bij zijn of haar eigen persoonlijkheidsontwikkeling, temperament, normen en waarden in relatie tot de cliënt.